![]() |
![]() |
#1 |
הודו לך על 0 הודעות 0 פעמים
|
![]()
שלום לכולם,
זה הרבה זמן שאני בתחום אך לא היה לי אקווריום משלי :P נשמע לכם סותר אבל זה לא ![]() אך לאחר התלבטויות על סגנון האקווריום,מיקום, גודל ועיצוב החלטתי להקים סופסוף משהו שילך וישתדרג העקרון המנחה היה צמחים איטיי גדילה עם תאורה רבה ומעט דישון ובעקרון שליטה על אופן ההתפתחות ע"מ לקבל תוצאה של ניצול שטח מירבי אז ככהקצת פרטים: מידות - אקווריום פנורמי - עומק 25 ובצדדים 15 גובה 40 רוחב 50 יוצא משהו כמו 40 ליטר נטו נקנה מ-miro ![]() מצע תת קרקעי -JBL - יש לי נסיון איתו וכל השאר יקרים! פילטרציה - פנימי של ATMAN 400L/H מחמם - ATMAN 50W תאורה - DIY נורות PL 52W תודה ל DimB מכסה - DIY מפרספקס ונעבור לתמונות - כל הצעה לשיפור תתקבל וכל מחמאה תרשם ![]() ככה קיבלתי אותו ![]() עבר ניקוי יסודי + חיזוקי סיליקון וערכתי עליו ניסוי כלים לבדיקת עמידות ורמת תאורה ![]() לאחר שעות של בחירת גזע שיתאים -הרתחתי אותו במשך שעתיים - הוציא מלא צבע ושקע כמו הטיטאניק ![]() מיטב הציוד שהולך להיכנס פנימה ![]() מצע תת קרקעי וחתיכות הפרספקס שיעוצבו להיות המכסה ![]() זהו החצץ -בזלת גרוסה דקדקדקדק בצבע מדהים לאחר שטיפה יסודית ![]() התחלתי במלאכה - ומילוי האקווריום בכ-3 ס"מ דשן תת קרקעי ![]() פיזור חצץ מעל כ 3 ס"מ קדימה ו4+ מאחור ולאחר מכן מיקום הגזע ![]() כמעט שכחנו - צריך רקע! ![]() אוי אוי הגלוסוסטיגמה -איזה כאבי גב עשתה לי בשתילה!!!!!!1!! - (אחד אחד) ![]() התחלת מילוי המים בעדינות ולאט! חדי העין יראו שקניתי תחתית מתאימה ![]() בדיקה אחרונה של עיצוב ומיקום מלמעלה - כמובן הוספתי סגיטרות שני סוגים ![]() מילוי מלא ושתילת צמחים ברקע מסוג -ליסימצ'יה נומולריה ![]() שבוע אחרי המילוי - תצוגה כללית: ![]() טוב ונעבור לעצות: 1. כמו שאתם רואים יש לי מקום באמצע לאיזה צמח או שנים שימלאו את הרקע 2. לאחר כשבוע אחת הסגיטרות כנראה לא עמדה בשוק - כששתלתי ראיתי שורשים קטומים והיא נרקבה - עלים שקופים שלאט לאט נעלמו אני רואה סימנים דומים אמנם באופן איטי ביותר בשאר הצמחים - אולי זה קושי ההתאקלמות ואולי משהו אחר - אם יש הצעות - בכיף. 3. יש העצות אכלוס? - כרגע יש כ 10 שרימפס שרי שעושים נקיון - אין האכלה 4. עוד עצות?? מקווה שנהניתם - אני בטוח כן |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
סוג אקווריום: טנגניקה 500 ל'
|
![]() ציטוט:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
משתמש חסום
|
![]()
אין מילים מדהיםם אני שוקל לעשות גם משהוא כזה אני מקווה שלא ירכב לך עוד צמחים אני ממש לאיודע לטפל בצמחים זה ניראה לי די קשה והרבה כסף
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
נחמד מאוד!
3 ס"מ מצע מדושן יכול להיות בעיה בעתיד היית צריך לשים 1.5-2 ס"מ מקסימום אבל לא נורא. בקשר לגלוסו בדרך ששתלת אותה יש סיכוי גבוה שהיא לא תתפשט לך לצדדים, מומלץ "לקבור" אותה תחת החצץ. וד"א הנורות הן EL ![]() ![]() סה"כ נראה טוב! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
יפה מאוד
![]()
![]() |
#6 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
נראה מעולה
![]() הצעת איכלוס: אם אתה רוצה ריבוי מהיר ויפה של השרים אז לא להוסיף כלום. אם אתה מתעקש על הוספת דגים אז המלצתי היא להקת קארדינאלים ואוטוצינקלוסים (עוד מעט כשהאק' 'יבשיל'). בני |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
ממש יפה. יש לי שאלה איך מנעת מהמנורות להיות חשופות למים? כיסית את האקווריום בזכוכית ומעל שמת את המנורות?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
אק' יפה
![]() הייתי ממליץ לך לשים צמחים גבוהים מאחורה כדי שיסתירו את הפילטר ואת הטרמוסטט.
![]() |
#9 |
|
![]()
אם אתה רוצה שטיח יפה מהגלוסו' תוציא את הסגיטריה היא תחנוק אותו.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() ציטוט:
בהצלחה ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
|
![]()
באמת יפה מאוד!..
יש לי כמה שאלות: מה זה "מצע תת קרקעי" ? "L/H" זה ליטרים לשעה? את הגזע בחרת לפי צורתו ויופיו או לפי סוגו או נפחו? כל גזע יכול להתאים לרתיחה של שעתיים ואז הכנסתו לאקווריום? השחור [השרוף] שהיה עליו.. מה עשיתה עם זה? שיפתה? ניכיתה? חתחתה? או שהשארתה?.אם זה בכלל שרוף. מה זה השקע עם השעון האדום ההוא בתמונה של האביזרים שקניתה בצד ימין?? מה זה למה זה משמש?. אם זה מפריע כאן אז אפשר לענות לי בפרטי. תודה רבה. אלי |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
![]()
מצע תת קרקעי הוא דשן ששמים מתחת לחצץ.
L/H זה ליטר לשעה. את הגזע סביר להניח שהוא בחר לפי יופיו וצורתו. תלוי מה הגזע עבר אם הוא עבר חמצון, שטיפה בלחץ וכו' אפשר לקצר את התהליך. גם צריך לבדוק מתי הוא מפסיק להוציא צבע. אין שרוף, זה חלק מהעץ. השקע זה שעון שבת על מנת לשלוט על האור בצורה אחידה ונוחה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
אז אם אני לא ישים את החמרה הזאת הצמחים לא יגדלו?
יש צמחים שחיבים את זה? מה זה בדיוק? זאת אדמה קשה? איך היאלא מתמוססת במיים?. אם אני שותף את המיים או עושה שאיבת רפש?? מה אז? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
נראה שיש לך הרבה שאלות בעניין ואני בטוח שתמצא הרבה תשובות שנית - מצע תת קרקעי הוא בעצם דשן לטווח הארוך שניתן לקנות מחברה מוכרת או להכין לבד ויש כמה מתכונים עליהם תוכל לקרוא כאן באתר בכל אופן ע"מ שהצמחיה תהיה משגשגת שכבה זו חייבת להיות קיימת מתחת למצע ה"חצץ" שלך באקווריום צמחיה לא עושים בד"כ שאיבת רפש - כי זה האוכל של הצמחים וזה מעשיר את המצע ואם כבר מחליטים לעות אז עושים שאיבה עליונה רחוק מהמצע ע"מ שלא תהפוך אותו ותגרום לזיהום האקווריום |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
הודו לך על 34 הודעות 54 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]()
יופי של אקווריום! אין אין אין כמו נאנו!!
לדעתי אורך החיים של הפרספקס יהיה קצר כי הוא משנה צבע לאטום בחשיפה לחום (של הנורות). צריך לחשוב קדימה על מכסה עם זכוכית. בקשר לשורשים הקטומים - תנסה לדקור את המצע - ככה גיליתי שיש לי אזורים אנארוביים. זה יסתדר בהמשך סביר להניח כי השורשים יאווררו את המצע אבל תקפיד לדקור בינתיים (שיפוד). אם תראה בועות אז יש לך H2S - לא נורא, תחליף קצת מים ותמשיך לדקור. אם לא תעשה - אתה עלול לראות צמחים צפים (ודגים צפים אם היו - כי זה גז רעיל). יש לי הרבה גזם לואו טק אם אתה רוצה (רעננה). עכשיו בדלי ויהיה בהמשך. צור קשר בפרטי אם מעוניין בהצלחה! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() ציטוט:
לא רואה כרגע הווצרות של כיסים למעט בועות אויר מההקמה שחלקם כבר עפו.. בכל אופן תודה לכולם על המחמאות וההצעות... אבל מה לדעתכם כדאי לי לשתול במרכז יש לי עוד מלא מקום יש המלצות לצמחים? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
זה אותו אקווריום ???
כבוד ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
|
![]() ציטוט:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
הודו לך על 34 הודעות 54 פעמים
סוג אקווריום: צמחיה
|
![]() ציטוט:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
![]()
טוב אז ככה...
אחרי שבועיים וחצי של ריצה העלים שנרקבו בהתחלה נעלמו... (בעזרת כמה שרימפסים) ובמקומם צמחו חדשים ויפים יותר כמובן הזרקת הדישון הקבוע אמנם במינון נמוך עזר להרבה צמחים להתייצב לאק התווסף חלזון טייגר יפה שלאט לאט מנקה הכללל יש כרגע משהו כמו 20 שרימפס שרי והיום נוספו להם 10 ניאונים קטנים ויפים שיתאקלמו יפה והנה תמונות עדכון ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
![]()
יפה מאוד נראה טובב
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
הודו לך על 8 הודעות 8 פעמים
סוג אקווריום: ריף - 800 ליטר
וותק בתחום: 20 שנה
|
![]()
בלי CO2 הגלוסו תיצמח לגובה
יפה מאוד ממה עשוי הבית מנורה ? תבנית ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
|
![]()
יפה מאוד
באיזה דשן אתה משתמש ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
|
![]() ציטוט:
![]() אקוריום יפה ![]() עידו.
![]() |
![]() |
#26 | ||
|
![]() ציטוט:
ציטוט:
יש למישהו אולי איזה המלצה טובהלדשן אחר? לא שזה לא טוב... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]() ![]() פשוט תענוג לראות ככה את האקווריום |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
|
![]() ציטוט:
![]() אמרתי לך שאני יעשה ממנו משהו מעניין והיד עוד נטויה ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
יקיר אקווה
הודו פעם אחת בהודעה אחת
|
![]()
אהבתי מאוד
![]() לדעתי כדי לשמור על יחודיות אל תוסיף עוד סוגי דגים (חוץ מנקאים), נאונים ושרים הם שילוב מאוד יפה לעין לטעמי. פנק בתמונות כשהצמחים יגדלו. בני |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
הגדרות אשכול | |
אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
![]() |
||||
אשכול | מפרסם האשכול | פורום | תגובות | הודעה אחרונה |
רביית סקלארים- עדכון 4 (עמוד 2) | napo | ציקלידים כללי | 25 | Wednesday 02/07/2008 10:21 |
(כותרת ערוכה) - הקמת אק' נאנו צמחיה. | ניר9519 | אקווריום צמחייה | 7 | Wednesday 16/04/2008 09:53 |
פרוייקט הקמת שרימפסיה/צמחיה (עדכון מס' 1) | DimB | אקווריום צמחייה | 40 | Wednesday 20/02/2008 11:23 |
תמונות כחולות (עדכון עמוד 2) | talm | ציקלידים כללי | 39 | Tuesday 04/12/2007 20:23 |
האקווריום של עידו (+עדכון בסוף עמוד 1)... | bardogo | אקווריום צמחייה | 23 | Sunday 11/03/2007 15:49 |