צפה בגרסא המלאה : בניית כימוסטאט לאספקה קבועה של CO2


אודי
Thursday 28/03/2002, 16:41
נודע לי שבמעבדות מיקרוביולוגיה קיים מכשיר בשם chemostat שתפקידו לשמור על אוכלוסיה קבועה של תאים. בתאוריה, בעזרת מכשיר זה ניתן לקבל אספקה קבועה של CO2 משמרים. המכשיר יחסית פשוט: בצידו האחד מכניסים סוכר או מזון אחר, ומהצד השני יוצאים הפסולת והחומרים הרעילים.
האם למישהו יש מידע נוסף על המכשיר ואופן בנייתו?
ניסיתי לחפש עליו מידע ברשת וטבעתי במבול המידע.
:lol:

elminister
Thursday 28/03/2002, 17:15
"המכשיר" עליו אתה מדבר הוא אוסף של מכשירים אשר "חברו" יחדיו ליצירת אוכ' מיקרואורגניסמים,
המכשיר יוצר טמפ' קבוע, בופר ברמת ריכוזים קבועה (ולכן שומר גם על הPH),אור, ועוד כהנה וכנה כיד הדמיון הנחה על אותה תרבית תאים (ועדיין דרושה גם התערבות אדם-כדי לספק חומרי הזנה וכ"ו).
לא ניכנס למחירים,אבל נגיד שאם אנו מדברים על אותו דבר אפשר לקנות 100 מערכות CO2 מקצועיות....

ELMINISTER-מיקרובילוג של פיתות.....

ברקודה
Thursday 28/03/2002, 17:26
לא בדיוק!!- רעיון הכמוסטט שהצעת הוא מעניין מאוד אני מכיר את המכשור

ובהחלת אפשר ליצור כזה מכלים ביתיים פשוטים פנה אלי באי סי קיו

או לאימייל

elminister
Thursday 28/03/2002, 17:51
אולי תכתוב לכולם כדי שכולנו נדע?

אודי
Friday 29/03/2002, 01:35
אין לנו צורך במכשיר מעבדתי משוכלל אלא בעיקרון בלבד. נשמע לי יותר טוב להוסיף קצת סוכר מדי פעם מאשר שלוש פעמים בחודש לרוץ למכולת לקנות שמרים.
אם תוכל להוסיף איזה סכמה, והסברים....
בתודה.

עמירם ש.
Friday 29/03/2002, 01:50
אין לי מושג איך פועל כימוסטאט. אבל תביאו בחשבון שאספקת ה-CO2 נפסקת לא משום שהסוכר נגמר או שהשמרים נגמרים. מה שקורה הוא שהשמרים הופכים את הסוכר לאלכוהול, ובריכוז מסויים האלכוהול הורג את השמרים, פשוטו כמשמעו (החיים זה דבר אכזרי).

כיוון שגם הסוכר, גם האלכוהול וגם השמרים מתמוססים באופן שווה במים, נראה לי די מסובך לבנות מתקן שישמור על העסק עובד לאורך זמן.

אודי
Friday 29/03/2002, 02:14
ייתכן שלא הייתי ברור. זה מכשיר שקיים ועובד. הוא בנויי ממיכל אליו נכנס צינור ומביא אספקה של חומרי מזון, וצינור נוסף שמסלק את האתנול, החומצה הלקטית, ושאר חומרי פסולת.
כמות השמרים במכשיר תקבע ע"פ אספקת הסוכר. אם אספקת המזון תיהיה קבועה, רמת השמרים תיהיה גם כן, תיווצר רמה קבועה של פחמן דו חמצני ואלוהים גדול.
השאלה היא איך מוציאים מהמערכת כמות קבועה של פסולת ליחידת זמן.

shoonra
Friday 29/03/2002, 06:49
אתם יודעי שיש מבשלות בירה באירופה שמשתמשות באותם שמרים כבר יותר מ-150 שנים!!
השמרים מתרבים וצפים על פני התערובת שם אוספים אותם לשימוש חוזר
מעניין איך שם השמרים לא מתים מריכוז האלכוהול?

עמירם ש.
Friday 29/03/2002, 09:18
שתי הערות:

1. השמרים שאנחנו משתמשים בהם באקווריום הם שמרי אפייה. הם מתים בריכוז נמוך יותר של אלכוהול. בכל המאמרים כתוב שעדיף להשתמש בשמרי יין או בירה, העמידים בריכוז גבוה הרבה יותר, רק מה - אני לפחות לא הצלחתי להשיג אותם.

2. לצורך התחלת תהליך תסיסה חדש אין צורך בכל השמרים שנוצרו בתהליך התסיסה הקודם. מספיקה רק "דוגמית". אילו מבשלות הבירה הנ"ל היו אוספות את כל השמרים שנוצרו במהלך 150 השנים האחרונות, אני מניח שהן היו צריכות לבנות עוד כמה מחסנים. :lol: מה שחשוב הוא שמספיק שמרים מתים על-מנת לעצור את תהליך התסיסה.

Cobalt
Friday 29/03/2002, 09:49
הטכנאי הראשי של הפקולטה אמר שזה בדרך כלל עובד על רמות התנגדות יונון באיזה תא או בין 2 אלקטרודות מחומרים מסוימים.

ויותר מיזה הוא חושב שכימוסטט לא חייב להיות יקר אבל הוא לא מכיר בפחות מ2000+ שקלים.
יותר זול לקנות PH מטר קטן ידני אלקטרוני ווסת מיני ובלון 2 CO ולנסות בעדינות בניסוי ותעיה.

עדיין אני מעדיף תרבית שמרים.
יחיאל