צפה בגרסא המלאה : גובה הקצף בפורק חלבונים


ilan_ray
Monday 18/08/2003, 00:54
מה גובה הקצף אמור להיות? (ביחס לכוסית שמרוקנים)
אצלי כרגע זה מגיע לגובה מחצית מהכוס ריקון, האם המצב תקין?
:roll:

אודי רוסו
Monday 18/08/2003, 22:43
איזה סוג מפרק מותקן אצלך?.

yehudap
Monday 18/08/2003, 23:04
זה תלוי בכמה גורמים.
אם יש עומס נמוך (אין הרבה חלבון במים), לא יהיה הרבה עבודה למפרק. מצב כזה יכול להתקבל אם עושים הרבה החלפות מים, אם יש מיעוט של דגים והאכלה במערכת, אם המפרק 'גדול' יחסית למערכת וכו'.
זה גם תלוי בגורמים טכנים כמו סוג המפרק, גודל הכוסית, יעילות המפרק, גודל וכמות הבועות שנוצרים וכו'

הייתי אולי משחק עם כיוונון המפרק - לשנות קצת את הכיוונון, לבדוק שאין צבירת יתר של נוזל מיידית או כעבור שעה, להשוות מצב אחרי 24 שעות, ואז לשנות שוב את הכיוונון בהתאם לתוצאות .מטרה הכללית היא לקבל מקסימום של קצף בכוסית, מבלי ליצבור הרבה נוזל.

מצד שני, יש אימרה 'אם זה לא שבור, אל תתקן !' :green:

Shuky
Tuesday 19/08/2003, 08:42
הי אילן,
גובה המיים המוקצפים צריך להיות בערך עד החלק בו יש הצרה (בכוסית).

קצף יבש עולה בצנור המוצר כמו טבעות קצף(במפרקי ונטורי) - כל זה נכון בעומס נמוך.
בעומס ביולוגי גבוה יש הקצפה חזקה מאד ואז יהיה קצף רציף למדי.

בטונז יש קצף קליל בכל הצנור העולה (שאין בו כלל הצרה בצנור) ומדי פעם יש "התנפחות" של הקצף וגלישה לכוסית. כנ"ל למפרקי HSA.

ושוב, אתה מוזמן אלי מתי שתרצה (בלי קשר לנושא עליו דיברנו פעם אחרונה).

שוקי