צפה בגרסא המלאה : קישואים במיקרו?!


Cobalt
Sunday 05/02/2006, 16:30
שלום
לפני 4-5 שנים קראיתי מאמר של GINNY EICKSTEIN (נדמה לי שהיא נפטרה כבר...מקוה שלא) שטענה שיש לחתוך קישוא לטבעות ואז כל טבעת ל2 (שהדג לא יאכל את הרך בפנים וישאר עם קולאר קישוא על ה"צואר").
את הטבעות יש להקרין במיקרוגל 1-2 דקות קצת לרכך. היא טענה שזה עוזר. להגיש קר.

כל מי שאמרתי לו את זה אומר שהדג אוכל את זה ללא בישול ובהבישול רק הורס את הויטמינים.

בישול ללא ספק דופק חלק מהויטמינים, הטענה בכתבה (שאין ברשת ולא מצליח למצוא בארכיון לתרגם) שההקרנה במיקרו מרככת סיבים ומאפרת עיקול יותר טוב למזון במעי הדג. בעיקר אצל עדינים...

משהו שמע?
ראה?
אני נותן קישוא מוקרן שהתקרר ובעיקר הדיסקוסים אוכלים כל השוכני קרקעית לא מתענינים בכלל...

הקרנון (מלוחים) אוהב את זה אבל זה דיון אחר...

מה דעתכם?

Judas
Sunday 05/02/2006, 17:19
תראה הטענה שהקרנה הורסת את הויטמינים היא נכונה
גם נכונה הטענה של ריכוך סיבי .
מי שבאמת צריך את זה אלה לא דגים בוגרים אלה דגים צעירים שזקוקים לחומר צימחי או סיבי רך לאיקול קל יותר.
אישית עם הייתי צריך ריכוך כזה לדגיגים הייתי משתמש בבישול באידוי מהיר שהשפעה שלו היא לא מזיקה,ואז מגיש קר.


בתאבון לך ולדגיגיך.


Judas

זהר
Sunday 05/02/2006, 22:05
אצלי אותו דבר, קישוא מוקרן פחות נחשק על ידי הקרקעים. אני מאכיל בקישוא טרי, גם את הקטנים.

Double Delta
Monday 06/02/2006, 01:39
למטרות האכלת דגים צעירים או עדינים שזקוקים למזון רך אני דווקא הייתי מעדיף לתת אפונת גינה קלופה, מופשרת במים חמימים ומעוכה.
קישוא אני תמיד נותן כמו שהוא (רק פרוס) ולרוב לא נותרות שאריות כבר למחרת בבוקר, כולל כל חלקי הקישוא.

rickson
Sunday 12/02/2006, 20:07
אצלי הם אוכלים את הקישוא ישר מהמקרר
וההקרנה בהחלט פוגעת בירק