צפה בגרסא המלאה : מדריך להאכלה עם תמצית שום


מטי
Friday 03/09/2010, 16:14
במסגרת הרצון הבלתי פוסק שלי להצליח לאקלם נתחן 9 בנאנו ריף שלי אני מוצא את עצמי בצורך להאכיל עם שום לא מעט כדי להתגבר על נקודות לבנות.

על היתרונות של האכלה עם שום אין צורך להרחיב, דובר בה רבות פה בפורום.

מה הבעיה? תמצית שום קנויה ומוכנה מראש עולה בין 70 ל-100 ש"ח, לא סכום פעוט בשביל מוצר שעולה טרי וטבעי בין 5-10 ש"ח לחבילה של 5 ראשים...

מצאתי שיטה שמאוד נוחה לי להוציא את המיץ של השום בלי חתיכות שום,
מה צריך?

- שיני שום קלופות- אני משתמש בשתיים לכל האכלה או שאפשר להכין כמות מראש למרות שאני מעדיף להכין כל פעם, לא לוקח יותר מ-2 דקות.

- כותש שום

- גרב מיקרונית- לא באמת צריך גרב מיקרונית ואפילו להיפך, עדיף להשתמש בגרביון ישן של אמא/חברה/אחות. מאחר והן נוטות לזרוק לפח גרביונים עם "רכבת" שלא מפריעה לנו, הסיכוי שיהיה לכם זמין הוא גבוה, גם אם לא, גרביונים מהסוג הזול ביותר לא יעלו יותר מ-10 ש"ח ויספיקו להמון פעמים.

מה עושים?

חותכים חתיכת גרביון באורך של כ-5 ס"מ, קושרים צד אחד (בלי חוטים או גומיות או משהו, פשוט לעשות קשר בגרביון).
עכשיו יש לנו בעצם "שקית" גרביון, לוקחים כוס או קערית קטנה ושמים בה את האוכל שרוצים שיקבל את הניחוח המבוקש.
מותחים את הגרב על הכוס שתהיה פתוחה ולתוכה כותשים את השום, משחררים את הגרב וסוחטים את כל המיץ שמצליחים להוציא.
אין חתיכות ומקבלים רק את המיצוי של השום.

אני מטפטף את המיץ ישר על האצת נורי והדגים מתים על זה.

בהצלחה לכולם, אם יש עניין אני יכול גם להעלות תמונות של התהליך למרות שנראה לי שהוא מאוד פשוט ומובן.

בהצלחה

-Alon-
Friday 03/09/2010, 16:41
לדעתי יעבוד בדיוק באותה מידה עם מגבת נייר.

אגב, לטווח הארוך שום טרי יקר יותר.

בהנחה שראש שום מספיק לשבוע - אתה צריך 50 ראשי שום בשנה שזה כבר לא מעט כסף.

שלא לדבר על הטרחה שברכישה, מיצוי השום, שטיפת הכלים אח"כ והסרחון הבלתי נסבל שלו.

מטי
Friday 03/09/2010, 16:44
אם הכוונה היא להאכיל קבוע עם שום אז סביר להניח שאתה צודק, אבל אני מאכיל רק כשיש בעיה או באיקלום של דג חדש, שום ממילא יש לי תמיד בבית.

לא הבנתי איך אתה עושה את זה עם מגבת נייר, היא תספוג את כל התמצית לא?

איתי אפריאט
Friday 03/09/2010, 18:22
לכמה זמן תמצית שום קנויה מספיקה? (אם פעם לא התנסתי עם תמציות שום קנויות)

XioMa
Friday 03/09/2010, 18:42
:oops: אשמח אם תעלה תמונות של החלק של הקשירה של הגרביון, אני קצת קשה קליטה.

איתי אפריאט
Friday 03/09/2010, 19:14
:oops: אשמח אם תעלה תמונות של החלק של הקשירה של הגרביון, אני קצת קשה קליטה.
פשט לעשות קשר בגרביון

מטי
Friday 03/09/2010, 19:50
פשט לעשות קשר בגרביון

בדיוק!

כמו שעושים קשר סבתא רגיל בחוט, רק עם הגרביון

אביעד
Friday 03/09/2010, 19:54
לדעתי כל החומרים הקנויים הם בזבוז, שום טרי זמין יותר וערך החומרים הפעילים לא דועך עם הזמן.
[לא יודע כמה דעיכה יש בחומר הקנוי, או חיי מדף אבל טרי תמיד מנצח לדעתי]

-Alon-
Friday 03/09/2010, 20:24
אם הכוונה היא להאכיל קבוע עם שום אז סביר להניח שאתה צודק, אבל אני מאכיל רק כשיש בעיה או באיקלום של דג חדש, שום ממילא יש לי תמיד בבית.

לא הבנתי איך אתה עושה את זה עם מגבת נייר, היא תספוג את כל התמצית לא?

משתמשים בה כפילטר - כמו במכונות קפה.

סוחטים אותה והרוב מטפטף.

מאיה
Saturday 04/09/2010, 15:38
האמת , אין כמו שום טרי , אבל מצאתי שתוסף השום של מיקרובליפט נותן מענה ושווה כסף ... מדובר בתרסיס מאד מרוכז ,
עלה בזמנו בערך 70 שח יש לי אותו כמעט שנה ....
היתרון שלו שהוא בבקבוק עם מרסס , מספיק שפריץ אחד ע ל המזון ... וזהו ( החברה שלי בבית צועקים כל פעם כשאני מאכילה עם השום ... )

מטי
Saturday 04/09/2010, 15:43
מעניין אותי מעבר לנושא העלויות האם יש יתרון לשימוש בשום טרי על תרכיז קנוי בהיבט דעיכת החומרים הפעילים וההשפעה על הדגים, מישהו נתקל בדיון בנושא?

XioMa
Saturday 04/09/2010, 16:51
האמת , אין כמו שום טרי , אבל מצאתי שתוסף השום של מיקרובליפט נותן מענה ושווה כסף ... מדובר בתרסיס מאד מרוכז ,
עלה בזמנו בערך 70 שח יש לי אותו כמעט שנה ....
היתרון שלו שהוא בבקבוק עם מרסס , מספיק שפריץ אחד ע ל המזון ... וזהו ( החברה שלי בבית צועקים כל פעם כשאני מאכילה עם השום ... )

איך הפרקולה הנקבה מגיבה לזכר אחרי שהוא אוכל גרגר ספוג בתמצית שום?:roll:

מטי
Saturday 04/09/2010, 17:11
לא נותנת לו לנשק אותה עד שהוא מצחצח שיניים...

XioMa
Sunday 05/09/2010, 00:00
לא נותנת לו לנשק אותה עד שהוא מצחצח שיניים...
או דופקת בי ביסים.
אף פעם זה לא היה ככה, הכנסתי את כל הדברים היום והיא דפקה לי ביסים, היא לא פראיירית.

דן זדה
Sunday 05/09/2010, 10:14
בתחילת הדרך הייתי מכין תמצית שום, בדיוק אחרי פעמיים התייאשתי.
לדעתי, ההתעסקות עם השום הטרי (לקנות, לטחון, לסנן, לשפוך, להעביר, לאוורר את החדר, להסביר לאישה למה הבית מסריח וכו') לא מצדיקה את התועלת הנוספת.
מה גם, שהנוזל שנוצר צריך להישמר אטום לחלוטין במקרר/מקפיא אחרת הוא מתקלקל.

אני משתמש בתוסף Garlic Guard של סיכם שעולה 50 ש"ח ומספיק לחצי נצח (בקבוק ראשון, נקנה לפני כשנה).
עד היום חמסה חמסה שום (קנוי) - הכל בסדר :up:

אורן מרקוס
Sunday 05/09/2010, 10:55
בתחילת הדרך הייתי מכין תמצית שום, בדיוק אחרי פעמיים התייאשתי.
לדעתי, ההתעסקות עם השום הטרי (לקנות, לטחון, לסנן, לשפוך, להעביר, לאוורר את החדר, להסביר לאישה למה הבית מסריח וכו') לא מצדיקה את התועלת הנוספת.
מה גם, שהנוזל שנוצר צריך להישמר אטום לחלוטין במקרר/מקפיא אחרת הוא מתקלקל.

אני משתמש בתוסף Garlic Guard של סיכם שעולה 50 ש"ח ומספיק לחצי נצח (בקבוק ראשון, נקנה לפני כשנה).
עד היום חמסה חמסה שום (קנוי) - הכל בסדר :up:

:up::up:

matan_grin
Sunday 05/09/2010, 22:15
האמת , אין כמו שום טרי , אבל מצאתי שתוסף השום של מיקרובליפט נותן מענה ושווה כסף ... מדובר בתרסיס מאד מרוכז ,
עלה בזמנו בערך 70 שח יש לי אותו כמעט שנה ....
היתרון שלו שהוא בבקבוק עם מרסס , מספיק שפריץ אחד ע ל המזון ... וזהו ( החברה שלי בבית צועקים כל פעם כשאני מאכילה עם השום ... )

גם אני עובד איתו.מאוד מרוכז,יופי של תוסף.

I.P.L ייעוץ ומכירות
Monday 06/09/2010, 00:17
גם אני עובד איתו.מאוד מרוכז,יופי של תוסף.


ואני חשבתי שהריח ,הוא מהאפטר שייב החדש שלך.:yeah::yeah:




ישראל

העמלץ /בני גולשה ז"ל
Tuesday 07/09/2010, 21:24
מעניין אותי מעבר לנושא העלויות האם יש יתרון לשימוש בשום טרי על תרכיז קנוי בהיבט דעיכת החומרים הפעילים וההשפעה על הדגים, מישהו נתקל בדיון בנושא?

אחד מני רבים מטי:

http://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=206865&highlight=%F9%E5%ED

בתחילת הדרך הייתי מכין תמצית שום, בדיוק אחרי פעמיים התייאשתי.
לדעתי, ההתעסקות עם השום הטרי (לקנות, לטחון, לסנן, לשפוך, להעביר, לאוורר את החדר, להסביר לאישה למה הבית מסריח וכו') לא מצדיקה את התועלת הנוספת.
מה גם, שהנוזל שנוצר צריך להישמר אטום לחלוטין במקרר/מקפיא אחרת הוא מתקלקל.

אני משתמש בתוסף Garlic Guard של סיכם שעולה 50 ש"ח ומספיק לחצי נצח (בקבוק ראשון, נקנה לפני כשנה).
עד היום חמסה חמסה שום (קנוי) - הכל בסדר :up:

:up::up:

בני

fishzilla
Tuesday 07/09/2010, 22:17
כמו שנאמר ע"י דן
אני משתמש בתוסף Garlic Guard של סיכם שעולה 50 ש"ח ומספיק לחצי נצח (בקבוק ראשון, נקנה לפני כשנה).
עד היום חמסה חמסה שום (קנוי) - הכל בסדר

מטפטפים כמה טיפות לאוכל נותנים לזה להיספג ולהאכיל

מדריך להאכלה בשום נשמע מצחיק:yeah::yeah::yeah:

מטי
Tuesday 07/09/2010, 22:58
סתם לידיעה- התוסף של סיכם הוא לא 100% שום, המרכיב הפעיל בו הוא שמן שום ולא שום, דומה אבל לא זהה.
זאת גם הסיבה שהוא משמעותית זול יותר מהאחרים.

כמו שאמרתי, אני מסכים שיותר נוח להשתמש בתמצית קנויה, המחיר גם לא בשמיים, אבל אם צריך פעם בירח כחול להאכיל עם שום או עם רוצים להשתמש ב-100% שום טבעי ולא במשהו מסחרי עם חומרים משמרים, אז יש גם את האפשרות הזאת.

ד"א, מצאתי שיטה לא להתלכלך, אני כותש את השום על הגרב ואז לוקח את הגרב עם השום ושם שוב בכותש ולוחץ וכל המיץ יוצא.

I.P.L ייעוץ ומכירות
Tuesday 07/09/2010, 23:38
סתם לידיעה- התוסף של סיכם הוא לא 100% שום, המרכיב הפעיל בו הוא שמן שום ולא שום, דומה אבל לא זהה.
זאת גם הסיבה שהוא משמעותית זול יותר מהאחרים.

כמו שאמרתי, אני מסכים שיותר נוח להשתמש בתמצית קנויה, המחיר גם לא בשמיים, אבל אם צריך פעם בירח כחול להאכיל עם שום או עם רוצים להשתמש ב-100% שום טבעי ולא במשהו מסחרי עם חומרים משמרים, אז יש גם את האפשרות הזאת.

ד"א, מצאתי שיטה לא להתלכלך, אני כותש את השום על הגרב ואז לוקח את הגרב עם השום ושם שוב בכותש ולוחץ וכל המיץ יוצא.



מתי,

יש חברות שמייצרות שום טבעי (99%).


ישראל

העמלץ /בני גולשה ז"ל
Wednesday 08/09/2010, 00:10
אגב שיטה טובה להראות רזים יותר היא אכילת שום. (אנשים מתרחקים מהריח ומרחוק אתה תמיד נראה פחות שמן). :yeah:

בני

I.P.L ייעוץ ומכירות
Wednesday 08/09/2010, 00:16
אגב שיטה טובה להראות רזים יותר היא אכילת שום. (אנשים מתרחקים מהריח ומרחוק אתה תמיד נראה פחות שמן). :yeah:

בני

יש רק בעיה אחת-

איך אתה מתרחק מעצמך...



ישראל

העמלץ /בני גולשה ז"ל
Wednesday 08/09/2010, 00:17
:loljm1::loljm1:

בני

מטי
Wednesday 08/09/2010, 00:32
מתי,

יש חברות שמייצרות שום טבעי (99%).


ישראל

אני יודע, לכן גם ציינתי שזאת הסיבה שהסיכם יותר זול מהאחרים, רוב התמציות האחרות (קנט, מייקרוב-ליפט, ברייטוול) הן 100% (או 99...) שום בעוד שסיכם מבוסס על שמן שום.

לדעתי אם כבר לקנות תמצית מוכנה מראש שממילא מספיקה לתקופה מאוד מאוד ארוכה כבר עדיף להשקיע את העוד 20-50 ש"ח ולקנות תמצית איכותית ומועילה יותר.