צפה בגרסא המלאה : מלח לריף תוצרת בית


lula76
Thursday 01/07/2010, 07:31
זהו המתכון של פרופ' לב פישלזון. עם המתכון הזה עבדו באוניברסיטה העברית כל השנים בהצלחה מרובה. לא יודע מה קורה שם היום.

במאה ליטר מי אוסמוזה יש להוסיף:

2756 גרם נתרן כלורי
67 גרם אשלגן כלורי
551 מגנזיום כלורי
692 גרם מגנזיום כלורי
10 גרם נתרן חנקתי
25 גרם נתרן דו פחמתי
10 גרם נתרן ברומי
0.5 גרם אשלגן יודי
5 גרם דו נתרן חד זרחתי
1.5 גרם סטרונציום כלורי

לאחר המסת כל המרכיבים האלה בתוך המים יש להוסיף:

145 גרם של סידן כלורי שהומסו בכמות קטנה של מים.

shayhershko
Thursday 01/07/2010, 07:42
נחמד ומעניין מאוד, אבל אני לא יודע כמה זה פרקטי לשימוש עצמי...

שי.

lula76
Thursday 01/07/2010, 07:53
זה פרקטי אם כמה חובבים מתארגנים ומכינים מלח לצרכיהם. אני כל הזמן שומע על הניסויים שראובן עורך. הוא משתמש במלח ים ומתחיל להוסיף לו כל מיני דברים כדי להגיע לתוצאות המקוות. אני מספק לך את הפורמולה של מי ים. כשלב פישלזון חקר את הריפים של סיני, המפרקים היו עדיין אבן עץ.

אביעד
Thursday 01/07/2010, 08:05
המון הצלחה :up:
לא ברור לי למה לא הוספת את הודעתך לעץ של ראובן, אבל נו מילא.

lula76
Thursday 01/07/2010, 08:09
כי השיטה של ראובן היא חיקוי של רד סי. הוא מנסה לעלות על הפורמולה של החברה. מלח ים אדום פלוס תוספים. אני מציע שיטה שנהוגה על יד חברות אחרות, הכנת המלח מן היסוד.

אביעד
Thursday 01/07/2010, 09:08
אתה מציע להכין מלח שהוא 100% סינטטי??
עשו לך כבר חצי+ עבודה ואתה רוצה ללכת להביא גם נתרן כלורי נקי?
לדעתי זה טירוף, כל ריאגנט צריך רמת ניקיון מסויימת, ככל שנקי יותר- יקר יותר.
לכל ריאגנט יש את % האי ניקיון שלו שמכניס מעט "רעש" אך משמעותי...
אתה גם רוצה לנסות??
יאללה לך על זה.
המון המון המון הצלחה :up:

lula76
Thursday 01/07/2010, 09:17
אני לא רוצה שום דבר בשביל עצמי. לדעתי, מלח מוכן מתומחר יפה מאוד בארץ. למי שמחזיק נאנו זה גרושים בעלות שנתית. אני מדבר מה היה פעם. אפשר להביא מים מאילת ולאוורר אותם עד השימוש, אבל העלות היא כנראה יותר כבדה. אל תשכח שמה שאתה קונה כבן אדם פרטי, וגם מה שרד סי פארם קונה, זה עדיין יקר. האוניברסיטה מקבלת מחירים אחרים לגמרי. כשהתחילו להשקיע מלח בערבה, צפיתי שיקום איזה שרון רדסי וירים את הכפפה. הלכת כבר לבריכות האצות? היפנים קונים אותן כמו משוגעים. פה נלחמים נגד אצות. ריפר יפני מוציא אותן מהאקווריום ואוכל אותן.

אביעד
Thursday 01/07/2010, 09:30
איזה אקווריום יש לך?
אשמח/נשמח לראות כמה תמונות :wink:
לאיזו אוניברסיטה אתה משתייך?
באיזו פקולטה וחוג, אולי נלמד משהו.
מהיכן אתה?

lula76
Thursday 01/07/2010, 09:40
יש לי 350 ליטר גובי זאב. קניתי אותם בזושופ לפני חודש. ג'בו 338 עם באדיס דריו ננסי ולובסטרים ננסיים. 100 ליטר בהקמה. אני עובד היום בתור ספק של מוצר ישראלי. זה לא המקום לדבר על כך. אני נמצא הרבה בגבעת רם ואשמח לפגוש אותך שם. אני גר בהרצליה וגם פה אשמח לפגוש אותך אחרי העבודה. לראש העין אני לא מגיע גם אם תיתן לי אלף צ'ופרים.