צפה בגרסא המלאה : טוב אז אני מבקש שתעזרו לי........


asaf
Saturday 12/01/2002, 14:17
המידות שרשמתי אתמול לא מדוייקות, המידות הן:
אורך:93 רוחב:48 עומק:54
שתי נורות פלורסנט: 60 ו-40 ס"מ
המצע בחזית 5 ס"מ ומאחורה בירכתיים 7 ס"מ

עכשיו מי שבאמת יכול לעזור לי, יכול לומר כל מה שאני צריך לעשות כדי שאני אוכל לגדל צמחים יותר טוב? ואני מתכוון לערכות, תאורה וכו'
ועוד דבר, http://discus.co.il/articles/co2.htm
המערכת ששם היא באמת טובה??
ודבר אחרון, מהן חנויות הדגים הטובות במרכז?

עמירם ש.
Saturday 12/01/2002, 16:09
בוא נלך לפי הסדר, בהנחה שאתה רוצה לגדל צמחים בצורה טובה:

1. מצע: אתה חייב להניח שכבה של דשן לצמחי אקווריום מתחת למצע, או לערבב אותו בחלק התחתון של המצע. המקובל ביותר הוא דשן של Sera המגיע בדליים בצבע צהוב, אבל יש עוד סוגים.

2. עוד מצע: המצע עצמו חייב להיות לא גס מדי כדי לאפשר אחיזה טובה של הצמחים, וגם לא עדין מדי (חול) כדי למנוע התפתחות כיסי ריקבון (אנארוביים). מומלץ קוורץ בעל גרגרים קטנים של 2-3 מ"מ, או גס מעט יותר עד 5 מ"מ.

3. חימום תת-קרקעי: כבל חימום עדין שאתה מניח על קרקעית האקווריום, מתחת למצע. גורם לתנועת מים (מים חמים עולים למעלה) ולכך ששורשי הצמחים לא יהיו קרים יותר מהעלים. קיימים שני סוגים: כאלה המתחברים ישירות לרשת וכאלה הפועלים דרך שנאי. הבעייה: בקיץ הישראלי המים מתחממים יותר מדי. הפיתרון: מערכת בעלת תפוקה נמוכה (בגודל שלך - 10 וואט) הפועלת קבוע, או מערכת בעלת תפוקה בינונית (25 וואט, לא יותר!) הפועלת עם שעון שבת, למשל שעה כל 3 שעות.

4. פילטר: הימנע מפילטר תת-קרקעי.

5. עוד פילטר: פחם פעיל בפילטר סופח בין השאר את חומרי הדישון (ראה להלן). זו דילמה - להשתמש או לא. אני פתרתי אותה ע"י השארת הפחם אבל דישון בתדירות גבוהה יותר.

6. אבן אוויר: אם אתה משתמש בה, הימנע מאבן ארוכה הצמודה לצמחים. עדיף 2-3 אבנים קטנות מרוחקות מאזור הצמחייה.

7. תאורה: כלל האצבע אומר חצי וואט לכל ליטר מים. ככל שהאקווריום גבוה יותר צריך תאורה חזקה יותר, ושלך יחסית די גבוה. בנפח שלך אתה צריך בערך 100-120 וואט תאורה. יש לך בסביבות 30. בתאורה כזו תוכל לגדל רק סוגי צמחים מעטים שאינם זקוקים לתאורה חזקה, כגון סוגים מסויימים של קריפטוקורינה ואנוביאס. לצמחייה "כללית" אתה חייב לשפר את התאורה - לפחות 3 נורות של 90 וואט. איך עושים את זה תלוי בסוג האקווריום שלך.

8. עוד תאורה: אתה חייב להשתמש בנורות מתאימות לצמחייה, כגון 3085 של Dennerle או Flora Glo של Hagen (רצוי לשלב ביניהן, כדי שהתאורה לא תהיה בצבע אחד ו"שטוחה"). הנושא גדול מכדי לפרט אותו בהודעה כזו, אבל בעיקרון אתה צריך להימנע מאור ירוק (לא נקלט ע"י הצמחים, כן נקלט ע"י אצות מסויימות ונראה מכוער) או כחול (מעודד אצות). אל תשתמש בנורות ביתיות.

9. עוד תאורה: התאורה צריכה להיות במשך 10-12 שעות ביום, עם הפסקת צהריים של לפחות 3 שעות כדי לעכב את גידול האצות. השתמש בטיימר ("שעון שבת").

10. דישון קבוע: חייבים להוסיף לצמחים את כל החומרים הדרושים לגדילה. אחת הסיבות העיקריות להתפתחות אצות היא מחסור בגורם מסויים, אפילו "שולי", הגורם לכך שהצמחים לא יוכלו לנצל את כל חומרי הדישון במים - ואז האצות חוגגות. גם נושא זה גדול מכדי לכסות אותו כאן, ולכן אומר רק שעדיף שילוב של דישון בכדורים לתוך המצע ודישון נוזלי יומיומי בכמות קטנה. דישון נוזלי שבועי בלבד יכול לעודד אצות.

11. CO2: רצוי מאוד לשיגשוג טוב של הצמחים וגם לשמירה על pH נמוך הרצוי לרוב סוגי הדגים המתאימים לאקווריום צמחייה. מערכת מקצועית עולה בין 1000 ל-4000 ש"ח. המערכת המבוססת על שמרים וסוכר, המתוארת במאמר שהזכרת, היא אלטרנטיבה מצויינת וזולה, אבל אני מציע להשקיע בכל-זאת קצת כסף בדיפיוזר יותר מקצועי שיגרום לכך שה-CO2 יימס יותר טוב במים.

12. צמחים (מה, גם אותם צריך?): רצוי מאוד שתשלב צמחים מהירי גידול, העוזרים במניעת אצות, וצמחים איטיי גידול. הבעייה עם מהירי הגידול היא שכל העיצוב היפה שלך מתקלקל במהירות כשהם משתלטים על האזורים בהם שתלת אותם, מה שמחייב די הרבה עבודת גינון.

asaf
Saturday 12/01/2002, 16:25
וואי תודה עמירם....
אבל עוד דבר אחד, איזה ערכות צריך בשביל המים?
PH,ברזל וכו'...
אני לא רוצה את כל מה שידוע לך, אלא מה שאני צריך בינתיים על מנת לגדל את הצמחים...

ואם אפשר, אז מהם הצמחים המומלצים...

עמירם ש.
Saturday 12/01/2002, 16:48
הבדיקות החיוניות הן:

1. pH - בתחום צר עם דיוק גבוה, ולא בתחום רחב עם דיוק נמוך (אין סיכוי שה-pH שלך יגיע ל-4 או ל-11).

2. ניטריט, בדיקה המעידה על תקינות הפילטר הביולוגי (חשוב בעיקר אחרי טיפול תרופתי העלול לפגוע בחיידקים).

3. ניטראט - בעיקר לאקווריום צמחייה, משום שהניטראט אינו מתווסף ממקור חיצוני אלא נוצר במים באופן רציף, ובמהירות.

בעיקרון הייתי ממליץ על ערכת Fresh Care של Red Sea המכילה 2 בדיקות pH, בדיקת אמוניום/אמוניה ובדיקת ניטריט, ולהוסיף לה בדיקת ניטראט.

בקשר לצמחים, קשה לענות. זו בין השאר שאלה של טעם. מומלץ בדרך כלל לשתול צמחים גבוהים ברקע, בינוניים באמצע ונמוכים בחזית, אבל ראיתי כבר אקווריומים יפים עם צמחי חזית גבוהים. המלצה: לך לחנות שיש בה גם מבחר צמחים גדול וגם כמה אקווריומי תצוגה לצמחייה, ואם תגיע לא בשעות לחץ, בקש סיוע מן המוכר.

fish in heaven
Saturday 12/01/2002, 22:29
מספר השגות -

1 - חימום תת קרקעי - ציוד מיקצועי, שאפשר להסתדר יפה מאוד גם בלעדיו, יש דברים, לפי דעתי, שעדף להוציא עליהם את הכסף.

2 - בקשר לנורות - יש מבחר רחב של נורות בשוק - אפשר להסתדר גם עם WARM WHITE, ראה האקווריום של אלימנסטר, שהוא באמת נפלא, ויש לו רק WARM WHITE, שוב שיקולים של כסף, אם הפרוטה מצוייה בכיסך, לך על ההצעות של עמירם - אם לא, שילוב של WARM WHITE, DAYLIGHT, ומנורה מיקצועית פשוטה (50-100 ש"ח) יעשו את העבודה.

3 - איזה מכסה יש לך ? אם זה לא מכסה זכוכית או מכסה מיקצועי זה יכול להוות בעייה...

4- ממש לא מסכים עם דישון שבועי מעודד אצות !!!!!
יש סוגי דשן כמו SEACHEM FLOURISH, שנחשב למעולה ומומלץ כמעט בכל פורום בחו"ל והוא מינון שבועי (לפי הוראות היצרן) - אין שום קשר לכמות המינון לבין גדילת אצות/צמחים. מה שאסור לעשות זה לדשן עם ניטראט/פוספאט אם הצמחים לא שולטים באקווריום. כשאתה קונה דשן נוזלי תעדיף TRACE ELEMNETS, וברזל.

חנויות דגים טובות במרכז - כנס בבקשה ל"קשקשת ברשת" יש שם עץ שלם בנושא.


_________________
-דניאל
הדג הגדול בשמיים

<font size=-1>[ הודעה זו נערכה על-ידי: fish in heaven בתאריך 2002-01-12 14:31 ]</font>

asaf
Saturday 12/01/2002, 22:39
סליחה על הבורות...אבל איזה מכסה?

קובי
Sunday 13/01/2002, 01:44
מכסה - כיסוי לאקווריום. יש שני סוגים עיקריים:
1. שקוף - עשוי מזכוכית, שעליו מושיבים בתי מנורה. המכסים הללו בדרך כלל נחשבים "מקצועיים" בגלל האפשרות להוסיף גופי תאורה שונים בצורות שונות. הם גם פחות אסתטיים.

2. אטום - עשוי פלסטיק, פי וי סי או אפילו עץ במקרים מסויימים. בדרך כלל במכסים כאלה קבועים בתי מנורה. כאן החלוקה היא בין מכסים אטומים "מקצועיים" (דוגמת אלו של ג'אוול), המאפשרים לך להוסיף עוד גופי תאורה, לאלו ה"פשוטים" (דוגמת התוצרת הישראלית של חברת פנורמה), שעשויים פי וי סי ויש בהם מקום למנורה אחת או שתיים - ובדרך כלל בלתי אפשרי להוסיף תאורה ללא חיתוך או אפילו הסרה מוחלטת של המכסה.

asaf
Sunday 13/01/2002, 02:09
אז המכסה שלמעלה......בסדר, לא הייתי בטוח.. :smile:
המכסה שלי מעץ...
בצד האחורי שלו יש לי מנורה ואחת מקדימה...
יכול להיות שאני יכול להכין אחד חדש אבל זה צריך לפרק הכל...כל החוטים...
ואני עוד צריך לקנות 100 מנורות כמו שאמרו לי פה.
ואם אני כבר פה, אז אני הולך קודם לקנות מנורות ואז אחרי כמה זמן אני אלך ללי נוי, ואנסה להשיג לי כמה צמחים...אני חייב לבקר שם אחרי שאני כל הזמן שומע שכולם מתלהבים מהמקום :smile:
אז איזה מנורות כדאי לי?