צפה בגרסא המלאה : תוספות לקציצה


Wild Blue
Sunday 03/11/2002, 23:45
בעבר היו פה מספר עצים על תוספות לקציצה חלקם נעלמו בנפילה :x .

אני בקרוב צריך להכין קציצה חדשה ואני לא זוכר את כל מה שהומלץ (בעיקר ע"י קובאלט) אז בבקשה שכל מי זוכר או שסתם יש לו רעיונות לתוספים שירשום הכל ומאיפה מסיגים.

תודה רבה :up: :green:

שוני ז"ל
Monday 04/11/2002, 00:42
היי
אני מוסיף פיגמנט אדום .ויטמין סי ..ספירולינה אנין נון או טטרה ביט .פלנגטון .דג בקלה 200 גרם לקילו לב .שום עשרה חתיכות לקילו המהדרין שמים שרימפס במקום דג זה מאחד את האוכל ואהוב מאד על הדגים .אפשר גמבה או פלפל אדום במקום פיגמנט . את הפיגמנט ספירולינה פלנקטן והויטמין ניתן לרכוש אצל אלון מפורום הדיסקוסים הוא שולח לבית הלקוח

סנייק

Cobalt
Monday 04/11/2002, 09:00
כל מילה נוספת מיותרת.
אמנם יש מוסיפים גלטין

קובי
Monday 04/11/2002, 10:10
אני מוסיף בדרך כלל בסיס של ירקות לאוכל. שום כמו שאמרו פה, תרד, חסה, חופן אפונה מופשרת, פפריקה זה טוב מאד, כדור של צנטרום טחון.

אגב - יש משום מה איזו "אגדה עירונית" שאומרת שצריך לשטח את הקציצה לעובי של סנטימטר. חבר'ה - בעובי של סנטימטר עם פטיש אוויר לא תצליחו לשבור קציצה קפואה. אני משטח לעובי של חצי סנטימטר בערך ואפילו יותר דק. ככה אפשר לשבור חתיכה חתיכה בקלות.

elminister
Monday 04/11/2002, 12:31
אני רק מזכיר על האפונה הירוקה...שהקציצה לא יצאה "יציבה" ופשוט התפרקה לחתיכות המיים
בניגוד לתרד אשר היה הרבה יותר יציב


-תודה לקובלט על הקציצות-
ELMI

מהיכן משיגים ויטמין C?
מה עם לשבור כמה כדורי צנטרום בפנים?
ELMI

שוני ז"ל
Monday 04/11/2002, 16:59
מה שיחיאל כתב נכון מאד אבל אפשר לעקוף את הגלטין
א לא לרסק בבלנדר זה עושה את האוכל כמו דיסה שמתפרקת במים ומלכלכת נורא מומלץ לטחון את האוכל במתחנת בשר ואז זה לא דליל .
בעם שמים שרימפס (אני לא )אז זה תחליף מצוין לגלטין
ומה שחשוב להאכיל במידה אחרת השאריות :flame:

קובי
Monday 04/11/2002, 18:29
אלמי - אתה מטעה את החבר'ה ! הקציצה המלכלכת של יחיאל נעשתה בבלנדר והוא טחן את אפונה למצב כמעט נוזלי, בגלל זה קיבלת מעין נוזל דלוח ומלכלך.

אני מכין את הירקות המעורבים במג'ימיקס (מעבד מזון) ומערבב ביד עם הבשר שנטחן מראש אצל הקצב (אחרי שנוקה משומן).

אגב תוספת חשובה ! מחזק צבע כחול !!! (קוואקר טחון).

Wild Blue
Monday 04/11/2002, 20:13
תודה רבה לכולם עזרתם מאוד. אבל, בפעמים הקודמות הועלו גם כמה תוספים "בלתי לגאלים" כמו הצנטרום ואיזה חומר שמספיג את השומן ועוד.
אני מעונין לשמוע גם על תוספים אלו שהועלו בעיקר ע"י קובאלט (רמז רמז :wink: ).

אני פעם קודמת הכנסתי את הכול למיקסר ויצא לי די דיסתי וזה די התפרק וגם הסתבכתי עם הג'לטין (משהוא יכול להסביר לי איך לעזזאל מוסיפים אותו למתכון? :oops: ) ככה שרוב מה שהדיסקוסים אכלו נפלט להם מהזימים לרווחת הטטרות (כמו התיאור של דג זאב על האוסקרים שלו).

סקובידו1
Friday 15/11/2002, 01:00
ממש ממש ממש לא לשים צנטרום !
אם דג מקבל עודף של ויטמינים שלא כמו בן האדם הוא לא יפלוט אותם החוצה אלא יהרג
או יזוק מהם !!!!!
בצנטרום אין חישוב מדויק לדיסקוסים.
אם אתם רוצים להוסיף ויטמינים
אז תוסיפו 1 גרם ויטמין C טחון ל- חצי קילו קציצה.

לפרטים נוספים
www.discus.co.il
מאמר: תזונה נכונה גם לדגים

elminister
Saturday 16/11/2002, 00:16
סקובידו, אתה טועה ומטעה,
האם האזנת להרצאתי?
קודם כל אין גם לאנשי המדע (כלל דר" שינן הר פז) מידע מדויק על ויטמינים לדגים,
בשני ניסויים עם ויטמין C על אמנונים התקבלו תוצאות שונות לחלוטין,
לא בעיתי לתת כדור צנטרום ל 1 קילו בשר חד משמעית, יתכן שיהיו דברים בחוסר, אולם
לא דברים בעודף רציני (חשוב להזכיר כי להגיע "לעודף" ויטמינים הוא לא מצב כל כך קל...)

עודף ויטמינים הוא מצב מסוכן גם לבני אדם אולם במינון הנ"ל, לא צריכה להיות שום בעיה..

ודרך אגב, בן אדם נפתר מעודף ויטמינים בדיוק כמו הדג, בעזרת הכבד...
והמינון של 1 גרם לחצי קילו קציצה הוא לא מינון קטן כלל וכלל אם כבר נכנסת... אבל הוא גם לא יגרום נזק...
אני שוב אומר, והיה על זה דיון רחב הקף במפגש, לא צריכה להיות בעיה, אם תרצו ארחיב על החישובים של מינון הכדור לקילו וחילוק המסת הדג פר מנת מזון...

לפני שקוטלים משהו, אנה התמקדו בעובדות ולא בפרשנות
ELMI

נ.ב-הזכרתי גם את הלציטין אשר משמש חומר אשר גורם לאמולסיה (תחליב), אם תרצו נרחיב עליו במסגרת זו, הוא פחות מומלץ היות ויש בו סיכון....

elminister
Saturday 16/11/2002, 21:19
לסוקבידו1:
אנה קרא את הדיון בפורום מדע אשר מנתח את כדור הצנטרום:
http://ffil.org/viewtopic.php?p=24486#24486

בתודה נראש ELMI