צפה בגרסא המלאה : טוף ומי ים


Cobalt
Tuesday 29/10/2002, 09:28
שלום
במשך זמן רב אמרו לי שאסור טוף ומי ים.
הטוף משחרר "כולערות" ומינרלים למים ולכן זה ימית את הח"ח שלי.

שבוע שעבר דיברתי עם משהו שעושה את זה במשך שנים.

אני רואה עןד פרה קדושה עושה דרכה לבית המטבחיים.
טוף לא תוסס בחומצה כדרך הבסיסים הגירניים.
הנושא שוב בבדיקה.

מה דעתכם משהו ניסה?
יחיאל

dolphitec
Wednesday 30/10/2002, 11:07
הייתה תקופה שנמשכה כשנה לערך במהלכנ גידלתי דגי ים תיכון באק' שהמצע שלו היה טוף אדום.

לא נצפו בעיות מיוחדות ומאידך אני לא יכול לומר בודאות על ריף שאכן כך יהיו פני הדברים.
זה היה באק' שלא כ"כ היה איכפת לי אםייגרם נזק או לא, אבל בתקופה הקצרה הזו היה די בסדר.

יתרונות בשיטה:
אין בלאגן בחצץ, הדגים פשוט לא הצליחו "לחפור".

קובי
Wednesday 30/10/2002, 11:31
אני סבור שהבעייה עם השימוש בטוף היא לא בהשפעתו הגירנית על המים (שבמי מלח דווקא היתה יכולה להיות רעיון טוב) אלא בעובדה שהוא מפריש ברזל.

בכל מקרה כמו שבומי אמר - יש הבדל בין מרינה לריף. בזמן שבמרינה תוספת של ברזל היא דבר מצויין (מכיוון שהוא הורג חסרי חוליות שבמרינה יכולים להיות אך ורק טפיליים) הרי שבריף בו אנחנו רוצים להגן על חסרי החוליות, ברזל הורג.

elminister
Wednesday 30/10/2002, 12:14
off topic: לטוף לא צריכה להיות השפעה גרנית כלל..
אין עוררין על הפרשת הברזל.