צפה בגרסא המלאה : שרי שרימפס "דוהים"


idanoshri
Tuesday 29/07/2008, 18:36
יש לי כ8-10 (לא ממש בטוח, פחדנים הקטנים האלו.. :) ) שרי שרימפס (תודה לDimB)

אבל נראה לי שככל שהם גדלים/עובר הזמן הם מאבדים צבע.

יש 2 נקבות גדולות שבצבע אדום חזק וכל השאר איבדו צבע ועכשיו הם שקופים עד נגיעות אדומות

לא מאכיל אותם באוכל מיוחד, מאכיל באוכל של דגים,מדי פעם זורק איזה מלפפון או גמבה לחלזונות, והם גם אוכלים.
יש איתם באקווריום גם 6 דגיגי גופים ו2 חלזונות תפוח.

יש לציין שהם מתרבים והם חיים באקווריום הזה כחודש - חודש וחצי.
לי הם נראים בריאים ומאושרים.

אור יש כ8 שעות ביום.

יש הצעות?

Poah
Tuesday 29/07/2008, 18:46
לא מאכיל אותם באוכל מיוחד,
יש הצעות?

להאכיל באוכל מיוחד :wink:
מומלץ - מזון יעודי לשרימפסים, להמיר את המלפפון בחתיכת גמבה או פלפל אדום, לעשות סלקציה - את הבוגרים שמקבלים צבע פחות אדום - למסור, את האדומים יותר - להשאיר.
בסופו של דבר תגיע לתוצאות טובות עם הזמן, במידה והדור הראשון היה באמת אדום.
גם להוסיף עוד שרימפסים בעלי גוון אדום מובהק זאת אפשרות.
יכול להיות שהשרי שלך לא היו טהורים במיוחד ובעקבות שינויים בתנאים מבחינתם, לאחר ההשלה קיבלו צבע דהוי יותר.
בהצלחה.

Sprungster
Wednesday 30/07/2008, 10:22
idanoshri, באיזה מזון אתה מאכיל?

idanoshri
Wednesday 30/07/2008, 12:00
מזון צמחי של היקארי - ציקליד גולד

Poah
Wednesday 30/07/2008, 13:26
נסה לעקוב אחר העצות למעלה. ואם כבר היקארי - אז יעודי לשרימפסים.

idanoshri
Wednesday 30/07/2008, 19:01
למה? היקארי של דגים יפגע בהם?

-Alon-
Wednesday 30/07/2008, 19:18
לא מאמין שזה קשור יותר מידי לאוכל ( למרות שאוכל מיוחד עשוי לעזור ).

האקווריום שלך עדיין צעיר, הייתה לך בו תמותה, הוא מכיל גופים שלא בדיוק מהווים חברים טובים לשרי,

שרי מאוד רגישים לפרמטרים של המים ואחת הדרכים שלהם להראות לא ממש טוב להם - זה הצבע.

אני יכול להגיד לך שאצלי, באקווריום ייעודי עם אוסמוזה, אוכל מיוחד, מצע מיוחד וכו' - תוך שלוש שבועות תינוקות בני יומם ניהיו ענקיים, אדומים והתחילו להתרבות

http://imgsrv.pic4u.co.il/2/522/b4113af690af4d519dbd6c33fa914e4405.jpg

ברור שזה תלוי גם בגנים וכו' אבל אם הם היו אדומים ועכשיו הם שקופים - פשוט לא מספיק טוב להם.

תבדוק את ערכי המים - כולם. אמוניה ניטריט וניטראט. או שאחד מהערכים האלו לא מספיק טוב, או שזו הטמפרטורה שלא מספיק טובה, או שהם בסטרס מהאוכלוסיה.

לתוצאות מהירות, בהנחה שלא מדובר בערכים, ממליץ לך להוסיף איזילייף או עלה שקדיה הודית. אם תרצה לבוא עד אלי ( רמת גן ) אשמח לתת לך עלה אחד במתנה לנסיון.


שיהיה בהצלחה!

idanoshri
Wednesday 30/07/2008, 21:07
טמפרטורה סבבה, עם האוכלוסיה הם מסתדרים מצויין, אף אחד לא מציק לאף אחד, לא נדיר לראות את הדגים והשרימפסים אחד ליד השני ואף אחד לא מפחד/מאויים


לדעתי העיניין זה גנים בשילוב עם ערכי מים לא מצויינים

אבל כל עוד הם חיים ומתרבים, לא כזה משנה לי הצבע.... אני נהנה לראות אותם מסתובבים שם..

לצערי אני סטודנט בב"ש, ככה שקצת בעייתי לי להגיע לרמת גן,תודה על ההצעה.
ומאותה סיבה אני לא יכול להשקיע כסף וזמן בלהקים אקווריום צמחיה, למרות שאני ממש רוצה......

-Alon-
Wednesday 30/07/2008, 21:15
העיקר שאתה מרוצה :up:

אגב, לא הייתי בונה על הרבה צאצאים עם האוכלוסיה שלך - אלא אם יש המון מקומות מסתור...

Poah
Wednesday 30/07/2008, 21:50
אני דווקא חולק על דעתו של הקטלן.
שרימפסים, ובעיקר נאוקרדיניה (שלסוג זה משתייך השרי) נוטים לקבל את הגוון של סביבתם.
לדוגמא - שרימפסים שילקטו הרבה מזון מגזע עץ - הצבע שלהם יהיה נוטה לגוון הגזע.
גם אם תאכיל אותם באוכל אדמדם - הם יקבלו את הגוון הזה.
זה לא שהאוכל שאתה מאכיל אותם מזיק להם, אלא שהמזון היעודי מכיל מרכיבים שאין במזון לדגים בן השאר מרכיבים שעוזרים לשרימפסים לבנות את השריון ועוזרים להם גם לקבל גוון עמוק יותר.
כדאי לקנות וגם הוא זול.
בהצלחה.

-Alon-
Wednesday 30/07/2008, 21:54
אני דווקא חולק על דעתו של הקטלן.
שרימפסים, ובעיקר נאוקרדיניה (שלסוג זה משתייך השרי) נוטים לקבל את הגוון של סביבתם.
לדוגמא - שרימפסים שילקטו הרבה מזון מגזע עץ - הצבע שלהם יהיה נוטה לגוון הגזע.
גם אם תאכיל אותם באוכל אדמדם - הם יקבלו את הגוון הזה.
זה לא שהאוכל שאתה מאכיל אותם מזיק להם, אלא שהמזון היעודי מכיל מרכיבים שאין במזון לדגים בן השאר מרכיבים שעוזרים לשרימפסים לבנות את השריון ועוזרים להם גם לקבל גוון עמוק יותר.
כדאי לקנות וגם הוא זול.
בהצלחה.


:o

אני מסכים שתמיד עדיף אוכל ייעודי, אבל האוכל שלי, JBL novo prawn - ירוק!

המצע והגזע חומים, האצות והצמחיה - ירוקים ורק השרימפסים - אדומים.


עומד בדעתי שתנאי האקווריום הם שהשפיעו על הצבע - יותר מהמזון.

אבל דעתך המכובדת נרשמה לפרוטוקול :hair:

Poah
Wednesday 30/07/2008, 22:09
קטלן, הדבר הראשון במעלה הקובע הוא טוהר הגזע (in der tat :wink: )
וכשלא מדובר בשרי טהורים הדרך לחזק את הגוון היא בעזרת המזון.
מנסיון - שרי לא טהורים שינו אצלי גוונים בלי הפסקה, עם כל השלה, כל פעם לגוון אחר ורק בזכות המזון (המעולה) לו הם זוכים הם מקבלים סוף סוף את הגוון האדמדם (למרות שמעולם לא יהיו אדומים לגמרי, בשל אותו "פגם גנטי" ממנו הם סובלים.

-Alon-
Wednesday 30/07/2008, 22:14
קטלן, הדבר הראשון במעלה הקובע הוא טוהר הגזע (in der tat :wink: )
וכשלא מדובר בשרי טהורים הדרך לחזק את הגוון היא בעזרת המזון.
מנסיון - שרי לא טהורים שינו אצלי גוונים בלי הפסקה, עם כל השלה, כל פעם לגוון אחר ורק בזכות המזון (המעולה) לו הם זוכים הם מקבלים סוף סוף את הגוון האדמדם (למרות שמעולם לא יהיו אדומים לגמרי, בשל אותו "פגם גנטי" ממנו הם סובלים.


טוהר הגזע?! :o

טוב נו... ברור לי שאתה צודק במישור העקרוני.

אבל זה לא צבע המזון זה טיבו - בעוד שמזון מיוחד כן יוכל לשפר, כמו גמבה אדומה או אפילו מזון ייעודי לשיפור צבע.

בכל מקרה, במקרה הספציפי של ידידנו מבאר שבע - אני מאמין שזה יותר הפרמטרים של המים מאשר הגנטיקה והמזון - וכדוגמא ניתן למצוא את העץ של מייקל על שרי ירקרקים.

Poah
Wednesday 30/07/2008, 22:18
קטלן בן קטלן, נמאס לי להתווכח איתך.
idanoshri, תוציא מתוך עץ זה מה שנראה לך.
תודה.

-Alon-
Wednesday 30/07/2008, 22:21
:o

קראת לי lawfish

כנראה שהצלחתי לעצבן אותך :x

טוב נו... אם זאת הדרך היחידה שתפסיק לקרוא לי קטלן :hair: :wink: